Ontdek de kracht van schrijven

Schrijven om je gedachten de vrije loop te laten, om ze te ordenen, om inspiratie op te doen, om je vrij te voelen. Allerlei redenen om een dagelijks persoonlijk journaal bij te houden.

Doe het dagelijks en ervaar de kracht van het schrijven. Deze korte video geeft je een indruk van de mogelijkheden. Wie zijn gevoelens van zich af kan schrijven staat stabieler in het leven en ontwikkelt meer zelfinzicht. Leer jezelf dus aan om meer te schrijven en je zult jezelf gelukkiger voelen.

Je dagboek is een dierbare vriend

Ken jij iemand in je omgeving die alleen maar luistert en nooit vragen stelt? Iemand aan wie je alles kunt vertellen en geen ongevraagd advies geeft? In je dagboek kun je alles kwijt. Je zult merken dat je door je vaste dagelijkse schrijfmomenten steeds gemakkelijker gaat formuleren, en vlot je emoties kunt beschrijven.

Schrijf je hoofd leeg en krijg inzicht

Wie schrijf blijft in balans. Regelmatig schrijven kan namelijk een positieve uitwerking hebben op je gemoedstoestand. Door je dagelijkse beslommeringen en je problemen op te schrijven krijg je inzicht in jezelf. Vergeet vooral ook niet de pluspunten van de dag te noteren. Door je hoofd leeg te schrijven zit je lekkerder in je vel.

Lees ervaringen van anderen

Annelies van der Zee en Nicole van den Nouwenand. Twee vrouwen die de kracht van schrijven ontdekten en daar voortdurend, elke dag mee bezig zijn. Niet alleen omdat zij er plezier in hebben, maar ook omdat ze hebben hebben gemerkt dat schrijven een krachtig instrument is. Als je dat op de juiste wijze inzet, kun je er energie uithalen.

Ontdek de kracht van het schrijven

Over schrijven in een speciaal dagboek – in het Engels wordt dit journaling genoemd – valt nog veel meer te vertellen. Wil je de kracht van schrijven ontdekken? Kun je daar hulp bij gebruiken? Kom dan naar één van mijn schrijfworkshops of vraag persoonlijk advies. Stuur me met onderstaand digitaal formulier je vraag, opmerking of suggestie en ik probeer binnen 24 uur te antwoorden.

Vul hier je voor- en achternaam in
Vul hier je e-mailadres in
Geef kort het onderwerp weer
Beschrijf hier je vraag of suggestie
Geplaatst in schrijfcoaching, schrijfvakantie, schrijfworkshops en getagd met , , , .

Dagelijks ben ik in de weer met taal en tekst en houd ik koers in de dynamische wereld van de hedendaagse media. Ik blog, schrijf en redigeer teksten en verzorg journalistieke producties. Tijdens mijn schrijfworkshops en -presentaties draag ik mijn kennis over. Anderen leren betere teksten te schrijven geeft me voldoening. Vooral als de auteurs meer plezier krijgen in het schrijven.

Wat is jouw mening?