Met ruim veertig jaar ervaring in uiteenlopende functies noem ik mezelf een oude rot in het vak. Maar wel een die nog dagelijks in de weer is met tekst en taal, met woorden, zinnen, alinea’s en pagina's. Een schrijver die pas achterover leunt als er staat wat er moet staan. En iemand die koers houdt in de dynamische wereld van de hedendaagse media.

Schrijfvakanties en -workshops

Schrijven van artikelen en blogs (onder andere de Boekenkrant en www.nomas.nl) combineer ik met het overdragen van mijn kennis en ervaring, bijvoorbeeld tijdens schrijfworkshops, -vakanties en presentaties. Als ik auteurs persoonlijk - ook online - begeleid bij de productie van hun teksten en ik zie hoe zij beter en met steeds meer plezier gaan schrijven, geeft me dat veel voldoening. 

Op zoek naar een redacteur of blogger?

Zoek je een tekstschrijver voor je nieuwe brochure? Wil je iemand die je blog bijhoudt? Of heb je een tekst die door een ervaren redacteur onderhanden moet worden genomen? Stop met zoeken, want je hebt de juiste man gevonden. Ik schrijf teksten die worden gelezen en aanzetten tot actie. In welke vorm dan ook. Daarbij houd ik rekening met de wensen van zoekmachines en de eisen van de lezer. En als ik een tekst ga bewerken, blijf ik net zo lang zitten tot er staat wat er moet staan (www.24editor.com).

'Tobben met tekst en taal'

Kromtaal, wezelwoorden, jeukwoorden, managementtaal, vaagtaal, sjoemeltaal, ambtenarentaal. Tijdens mijn interactieve presentatie 'Tobben met tekst en taal' geef ik tal van voorbeelden. Soms is het triest om te zien hoe de taal wordt misbruikt. Irritatie en misverstanden zijn het gevolg. Bovendien kost de gebrekkige schriftelijke communicatie bedrijven handenvol geld (zie mijn blog over laaggeletterdheid). Ik laat zien dat je kunt leren professioneel om te gaan met tekst en taal. En dat dit direct winst oplevert.

Breng je team in beweging

Wil je iets bijzonders doen met je team dan is 'Teambuilding met tekst en taal' iets voor jou. Het brengt je team in beweging en de schriftelijke communicatie van de medewerkers gaat met sprongen vooruit. Interactie, communicatie en creativiteit komen uitgebreid aan bod.

Zeilen, wind en golven

In mijn spaarzame vrije tijd stap ik op mijn zeilboot (www.nomas.nl). Als de wind de zeilen laat bollen en de golven tegen de boot klotsen, ga ik op zoek naar de wereld achter de horizon. Dat prikkelt mijn creativiteit. Steevast kom ik terug met een notitieblok vol ideeën en plannen. Aan boord heb ik geleerd hoe je met je bemanning dezelfde koers volgt en veilig op je bestemming aankomt. Duidelijke communicatie speelt daarbij een prominente rol.

Ga je met mij in zee?

Stuur me een berichtje en ik neem binnen 24 uur contact met je op.