Introductie schrijfworkshops

Schrijfworkshop

Wil je zelf je (bedrijfs)website onderhouden of een commerciële tekst voor een folder of brochure produceren? Wil je eindelijk die plannen voor een boek realiseren? Of lijkt het je leuk om te gaan bloggen? Tijdens de workshops ‘Creatief met tekst en taal’ krijg je gereedschappen aangereikt om beter te schrijven.

Ook voor ondernemers

Dat duidelijke teksten zorgen voor meer omzet, blijkt bijvoorbeeld uit een van onderzoek van Arcolinx (een softwarebedrijf). Vorig jaar nam het softwarebedrijf websites van 340 merken als Gucci, Harley-Davidson en Exxon Mobil onder de loep. Ook beoordeelden de onderzoekers twintig miljoen zinnen op ruim 150.000 websites op grammatica, stijl en leesbaarheid. Dat leverde een schokkend resultaat op. Slechts 31 procent van de teksten kon de toets der kritiek doorstaan. Andere onderzoeken toonden aan dat bezoekers van een website afhaken als ze slecht geschreven en onduidelijke teksten voorgeschoteld krijgen.

Win een gratis workshop

Goed schrijven kun je leren. Wil je weten hoe, kom dan op 16 oktober naar de Jaarmarkt van de NCA. Daar organiseer ik drie workshops en kun je kennismaken met zijn schrijfworkshops. Tijdens interactieve sessies laat ik je onder andere zien dat het schrijven van duidelijke en prettig leesbare teksten helpt om een zakelijke boodschap zonder misverstanden over te brengen. Ook geef ik tips over het schrijven van wetsteksten en je kunt bij mij terecht voor een advies over je boek of artikel. Je kunt deelnemen aan de ‘Tekst en Taal Quiz’ en kans maken op een gratis workshop.

Drie sessies

De NCA Jaarmarkt, die wordt gehouden bij Krazy World in Algoz, begint om 11.30 uur en duurt tot 17.30 uur. De  miniworkshops starten om 12.30, 13.30 en 14.30 uur. Ze duren dertig minuten. Bij elke sessie is plaats voor maximaal zes deelnemers. Inschrijven kan tijdens de jaarmarkt. Wil je zeker zijn van een plaats, schrijf je dan in door me een bericht te sturen met het onderstaande digitale formulier.

Geplaatst in schrijfworkshops en getagd met .

Dagelijks ben ik in de weer met taal en tekst en houd ik koers in de dynamische wereld van de hedendaagse media. Ik blog, schrijf en redigeer teksten en verzorg journalistieke producties. Tijdens mijn schrijfworkshops en -presentaties draag ik mijn kennis over. Anderen leren betere teksten te schrijven geeft me voldoening. Vooral als de auteurs meer plezier krijgen in het schrijven.