Schrijfworkshop ‘Zo schrijf je pakkende teksten’

Vind je leuk om te schrijven, maar loop je soms vast? Is de inspiratie er wel, maar komt er geen letter op papier? Of laat je creativiteit je soms in de steek? Maak dan kennis met de inspirerende schrijfworkshop ‘Zo schrijf je pakkende teksten’ en zet met mij de puntjes op de ‘i’. Spreekt het programma je aan en wil je verder, volg dan één van mijn themaworkshops.

Schrijfworkshop Creatief met tekst en taal

Bondige teksten die worden gelezen

Tijdens het kennismakingsprogramma leer je in een aantal interactieve sessies hoe je bondige teksten kunt schrijven die uitnodigen om te worden gelezen. Na de workshop bevat je gereedschapskist tal van schrijftips. Daarmee wordt het schrijven gemakkelijk, leuker en beter.

Veelzijdig programma

Na een korte introductie en uitleg van het programma ga je direct aan het werk en begin je met de eerste oefening: een kort interview. Daardoor leren je de andere deelnemers beter kennen en ontstaan de eerste geschriften die we later in de schrijfworkshop verder uitwerken.

Inspiratie, synoniemen en een quiz

Vervolgens doe je tijdens de schrijftraining een aantal inspiratie-oefeningen. Dynamisch – en een beetje competitief – onderdeel van de schrijftraining is onder andere het bedenken van synoniemen. Daarnaast leer je hoe je een tekst kunt samenvatten en wat de functie is van koppen en tussenkoppen.

Foto’s, bijschriften en uitsmijters

Heb je fraaie foto’s gemaakt, maar twijfel je over de bijschriften? Tijdens de workshop doen we oefeningen die je leren sterke en aansprekende teksten bij afbeeldingen te schrijven. We sluiten de interactieve schrijfdag af met een uitsmijter waarbij je in enkele zinnen samenvat hoe je de bijeenkomst hebt beleefd.

Voor wie is ‘Zo schrijf je pakkende teksten’ bedoeld?

Deze introductieworkshop is een aanrader als

  • je schrijven leuk vindt
  • je twijfelt of je het beste uit je teksten haalt
  • je scherper en gemakkelijker wilt formuleren
  • je dit beter wilt leren schrijven tijdens een inspirerende workshop

Kosten van de schrijfworkshop

Deelname aan deze introductieschrijfworkshop kost € 47,50 euro per persoon (minimaal zes en maximaal tien deelnemers). Wil je persoonlijke schrijftips, advies over je teksten of begeleiding van je schrijfactiviteiten? Na afloop van de workshop maak ik daar graag afspraken over.

Bij de prijs inbegrepen

Bij de prijs van € 47,50 zijn koffie, thee en water inbegrepen net als het het cursusmateriaal. Na afloop van de workshop kun je thuis een schrijfopdracht maken. Die redigeer ik voor je en je krijgt ‘feedback’.

Wie geeft de workshop?

Als onafhankelijk content specialist adviseer ik (inter)nationale ondernemingen. Daarnaast organiseer ik schrijfvakanties- en workshops en begeleid ik beginnende en gevorderde auteurs. Ook ben beschikbaar voor persoonlijk advies. Graag maak een afspraak om samen kritisch naar je teksten te kijken. Wil je iets van mij lezen? Kijk dan op mijn blog waar ik schrijf over tekst en taal. Nog meer weten? Klik hier.

Waar en wanneer organiseer ik de workshop?

In het winterseizoen 2018 staat de volgende workshop op het programma:

  • zaterdag februari 2018 in Almere (locatie volgt)

De workshop begint om 13.30 uur. Rond 16.30 uur sluiten we de bijeenkomst af.

Inschrijven of meer informatie

Wil je deelnemen aan een workshop? Heb je vragen? Stuur me een berichtje met onderstaand digitaal formulier.

Geplaatst in .

Dagelijks ben ik in de weer met taal en tekst en houd ik koers in de dynamische wereld van de hedendaagse media. Ik blog, schrijf en redigeer teksten en verzorg journalistieke producties. Tijdens mijn schrijfworkshops en -presentaties draag ik mijn kennis over. Anderen leren betere teksten te schrijven geeft me voldoening. Vooral als de auteurs meer plezier krijgen in het schrijven.