Neem je opschrijfboekje mee
Sta je op het punt om op vakantie te gaan, heb je plannen voor een avontuurlijke reis of ga je een weekendje weg in eigen land? Stop een opschrijfboekje in je reistas en geef je reis een extra dimensie door er een verhaal of verslag over te schrijven.
Prikkel je nieuwsgierigheid
Hoe je dat doet, leer je tijdens mijn workshop. Je legt de basis voor een boeiend reisverhaal. Ook leer je schrijven om gelezen te worden. Met verschillende oefeningen ontdek je hoe je de nieuwsgierigheid van de lezer prikkelt.

Ik wil boeiende reisverhalen schrijven

en meld me direct aan

Gebruik je zintuigen en vind een originele invalshoek

Sleep je lezer mee in de spannende, grappige en verrassende momenten van je reis

Schrijven is geen kunst

Schrijven is een vak. En dat kun je leren. Bijvoorbeeld tijdens mijn schrijfworkshops. Meer dan veertig jaar ben ik dagelijks in de weer met tekst en taal. Daarnaast vind ik het een uitdaging om koers te houden in de dynamische wereld van de hedendaagse media. Wil je nog beter en met meer plezier leren schrijven? Kom naar één van mijn workshops. Ik beloof je een inspannende, maar boeiende en leerzame dag.

Cees van Dijk.

Geef je reisverhaal extra diepgang

en heb oog voor details

Bijzonder reisverhaal

Tijdens de workshop besteden we aandacht aan een aantal facetten die je reisverhaal bijzonder maken. Daarnaast doen we oefeningen om je schrijfvaardigheden te verbeteren. Ook leer je hoe je de de lezer meesleept in de spannende, grappige en verrassende momenten van je reis.

Feiten en cijfers

  • Data en plaatsen:
    • Amsterdam (1 april)
    • Utrecht (8 april)
  • Tijd: 10.30 - 16.30 uur
  • Prijs: 95 euro (inclusief koffie, thee en water)
Levensboek of reisverhaal

Gebruik je zintuigen

Je reisverhaal krijgt extra diepgang als je al je zintuigen gebruikt om je indrukken vast te leggen. Hoe je dat kunt doen, komt tijdens de workshop uitgebreid aan bod.

En je leert alert te zijn op details zoals een kaartje voor de bus, een gesprek met de uitbater van dat winkeltje op de hoek of die bijzondere ontmoeting met die mevrouw op de markt.

Voorbeelden, tips en reactie

Als afsluiting van de workshop schrijf je een kort verhaal van een bijzondere ervaring tijdens je laatste reis of vakantie. Na de schrijfworkshop ga je thuis aan de slag, stuur je mij een fragment van je reisverhaal (maximaal 500 woorden) en geef ik je een reactie op je tekst.

Originele invalshoek

Vind je het lastig om een originele invalshoek voor je verhaal te vinden? Tijdens de workshop 'Zo schrijf je een boeiend reisverhaal'  ontdek je hoe je dat aanpakt. Ook leer je een spannend of ontroerend, maar altijd persoonlijk verhaal te schrijven.

Ja, ik wil graag boeiende reisverhalen schrijven

en meld me aan of vraag meer informatie over de workshops