Sta je op het punt om op vakantie te gaan, heb je plannen voor een avontuurlijke reis of ga je een weekendje weg in eigen land? Stop een opschrijfboekje in je reistas en geef je reis een extra dimensie door er een verhaal of verslag over te schrijven.

Prikkel je nieuwsgierigheid

Hoe je dat doet, leer je tijdens mijn schrijfworkshop 'Zo schrijf je een boeiend reisverhaal'. Gedurende de dag leg je de basis voor een beschrijving van je reis waar je niet alleen zelf veel plezier aan beleeft, maar een 'verslag' dat ook interessant is voor je lezer, want je leert schrijven om gelezen te worden. Met verschillende oefeningen ontdek je hoe je de nieuwsgierigheid van de lezer prikkelt.

Bijzonder reisverhaal

Tijdens de workshop besteden we aandacht aan een aantal facetten die je reisverhaal bijzonder maken. Daarnaast doen we oefeningen om je schrijfvaardigheden te verbeteren. Ook leer je hoe je de de lezer meesleept in de spannende en verrassende momenten van je reis.

Gebruik je zintuigen

Je reisverhaal krijgt extra diepgang als je al je zintuigen gebruikt om je indrukken vast te leggen. Hoe je dat kunt doen, komt tijdens de workshop uitgebreid aan bod.

En je leert alert te zijn op details zoals een kaartje voor de bus, een gesprek met de uitbater van dat winkeltje op de hoek of die bijzondere ontmoeting met die mevrouw op de markt.

Originele invalshoek

Vind je het lastig om een originele invalshoek voor je verhaal te vinden? Tijdens de workshop 'Zo schrijf je een boeiend reisverhaal'  ontdek je hoe je dat aanpakt. Ook leer je een spannend of ontroerend, maar altijd persoonlijk verhaal te schrijven.

Voorbeelden, tips en reactie

Als afsluiting van de workshop schrijf je een kort verhaal van een bijzondere ervaring tijdens je laatste reis of vakantie. Na de schrijfworkshop ga je thuis aan de slag, stuur je mij een fragment van je reisverhaal (maximaal 500 woorden) en geef ik je een reactie op je tekst.

Feiten en cijfers

  • Datum en plaats: Almere
    • 17 november 2018
    • 19 januari 2019
  • Tijd: 10.30 - 16.30 uur
  • Aantal deelnemers: minimaal 6 en maximaal 10
  • Prijs: 95 euro (inclusief koffie, thee en water)

Stuur me een berichtje

binnen 24 uur neem ik contact met je op