Quiz ‘Tekst en Taal’, de antwoorden

Tekst en Taal quiz

Tijdens de NCA-Jaarmarkt konden de bezoekers deelnemen aan de ‘Tekst en Taal’ quiz. Sommige vragen veroorzaakten de nodige discussie en hoofdbrekens bij de deelnemers. In ieder geval was er voldoende aanleiding om in een aantrekkelijke ambiance te stoeien met tekst en taal. Heb jij alle vragen beantwoord? Kijk dan in het onderstaande overzicht hoeveel punten je hebt gescoord. Voor elk goed antwoord krijg je één punt.

Dit zijn de juiste antwoorden

1. C     6. B     11. B     16. B     21. A

2. B     7. B     12. B    17. A     22. C

3. C     8. C     13. A    18. B     23. F

4. B     9. A     14. B    19. B     24. A

5. B    10.B     15. A    20. A     25. A

Opmerking

Bij de antwoorden op vraag 23 zijn per abuis de letters D, E en F gebruikt. F (eigenlijk C) is hier het juiste antwoord.

Heb je vragen over de quiz of wil je meer weten over mijn schrijfworkshops en -begeleiding, aarzel dan niet om mij een berichtje te sturen. Je kunt onderstaand digitaal formulier gebruiken.

Geplaatst in schrijfworkshops en getagd met .

Dagelijks ben ik in de weer met taal en tekst en houd ik koers in de dynamische wereld van de hedendaagse media. Ik blog, schrijf en redigeer teksten en verzorg journalistieke producties. Tijdens mijn schrijfworkshops en -presentaties draag ik mijn kennis over. Anderen leren betere teksten te schrijven geeft me voldoening. Vooral als de auteurs meer plezier krijgen in het schrijven.

Wat is jouw mening?