‘Dagelijks stoeien met tekst en taal’

Met ruim veertig jaar ervaring in uiteenlopende functies noem ik mezelf een oude rot in het vak. Maar wel een die nog dagelijks in de weer is met tekst en taal, met woorden, zinnen, alinea’s en pagina’s. Een schrijver die pas achterover leunt als er staat wat er moet staan. En iemand die koers houdt in de dynamische wereld van de hedendaagse media.

Presentaties, schrijfvakanties en -workshops

Cees van Dijk, journalist, schrijfbegeleider, (tekst)schrijver, redacteur.

Schrijven van artikelen en blogs (onder andere de Barneveldse Krant, Telegraaf, en Pulse Media Group, combineer ik met het overdragen van mijn kennis en ervaring, bijvoorbeeld tijdens schrijfworkshops, –vakanties en presentaties. Daarnaast ben ik (in deeltijd) content manager van Hydro International en ben ik als content manager betrokken bij WingX.

Als ik auteurs persoonlijk – ook online – begeleid bij de productie van hun teksten en ik zie hoe zij beter en met steeds meer plezier gaan schrijven, geeft me dat voldoening.

Op zoek naar een redacteur, journalist of blogger?

Zoek je een tekstschrijver voor je nieuwe brochure? Wil je iemand die je blog bijhoudt, een journalistiek artikel schrijft of je scriptie nakijkt? Of heb je een tekst die door een ervaren redacteur onderhanden moet worden genomen? Stop met zoeken, want je hebt de juiste man gevonden. Ik schrijf teksten die worden gelezen en aanzetten tot actie. In welke vorm dan ook. Daarbij houd ik niet alleen rekening met de wensen van zoekmachines, maar vooral met de eisen van de lezer.

‘Tobben met tekst en taal’

Kromtaal, wezelwoorden, jeukwoorden, managementtaal, vaagtaal, sjoemeltaal, ambtenarentaal. Tijdens mijn interactieve presentatie ‘Tobben met tekst en taal’ geef ik tal van voorbeelden. Soms is het triest om te zien hoe de taal wordt misbruikt. Irritatie en misverstanden zijn het gevolg. Bovendien kost de gebrekkige schriftelijke communicatie bedrijven handenvol geld (zie mijn blog over laaggeletterdheid). Ik laat zien dat je kunt leren professioneel om te gaan met tekst en taal. En dat dit direct winst oplevert.

Breng je team in beweging met woord en geschrift

Wil je iets bijzonders doen met je team dan is ‘Teambuilding met tekst en taal’ iets voor jou. Het brengt je team in beweging en de schriftelijke communicatie van de medewerkers gaat met sprongen vooruit. Interactie, communicatie en creativiteit komen uitgebreid aan bod.

Koers houden en veilig aankomen

In mijn spaarzame vrije tijd ga ik op pad. Soms een stevige wandeling door het bos, dan weer een uurtje op een terras. Dat prikkelt mijn creativiteit en geeft me inspiratie. Steevast kom ik terug met een notitieboek vol ideeën en plannen. Tijdens talloze zeiltochten (www.nomas.nl) heb ik geleerd hoe je met je bemanning dezelfde koers volgt en veilig op je bestemming aankomt. Duidelijke communicatie is daarbij cruciaal.

Wil je meer weten over mijn activiteiten? Kan ik je helpen met het schrijven en redigeren van teksten? Wil je hulp bij je schrijfproject? Heb je belangstelling voor een van mijn schrijfworkshops? Stuur me een berichtje en ik antwoord binnen 24 uur (contact met Cees).

Vanwege de coronacrisis organiseer ik tot nader bericht geen schrijfworkshops of -vakanties.