Doorwaaien en zintuigen gebruiken

Inspiratie…..het toverwoord voor de schrijvende mens. Misschien ben jij iemand die altijd en overal inspiratie voor de prachtigste verhalen of blogs krijgt? Ik heb dat niet, ik kan mezelf dwingen na te denken over een onderwerp voor een blog of een artikel, maar dat heeft nog nooit gewerkt. Hoe harder ik nadenk, hoe minder er gebeurt. Bij mij komt inspiratie dus niet op commando, zelfs niet als het moét.

Corry Daalhof
Corry Daalhof krijg inspiratie als zij op de motor stapt.

Mijn inspiratie ontstaat zomaar, plotseling…. als ik niet thuis ben en er niet bewust over nadenk. Nee, niet als ik in de rij sta bij de supermarkt of onderweg ben naar een afspraak. Maar wel als ik de wind om mijn hoofd voel, nieuwe mensen spreek, nieuwe dingen zie, hoor, voel en ruik. Mijn inspiratie komt altijd als ik buiten ben, in de frisse lucht. Soms al door het maken van een boswandeling of door in de tuin te werken.

Losse gedachten

Maar weg….echt weg, werkt het beste voor mij. Als ik op mijn Harley stap en de straat uitrijd, is er nog maar één ding: vrijheid. Geen verplichtingen en onderweg naar waar de spreekwoordelijke wind me voert.

En dan…….is er eindelijk ruimte voor mijn creatieve flow. Kan ik bij een stop eindeloos genieten van het moois dat ik zie, maak ik een praatje met mensen die ik nog niet ken. Krijgen losse gedachten een basis die later dient als onderwerp. Het maakt niet uit waar ik ben, zolang het maar weg van huis is.

Anders dan thuis

Een nieuwe omgeving met alles anders dan thuis, geeft me rust. En in die rust drijven er opeens honderden ideeën boven. Niet allemaal bruikbaar, maar dat is in de flow nog niet belangrijk. Ik schrijf mijn ideeën zo snel mogelijk op; soms een enkel woord (al dan niet met uitroepteken), soms wat steekwoorden. Want de stroom is opeens niet meer te stoppen, zelfs niet als ik dat zou willen! Ik gun iedereen die schrijft of wil schrijven, dit gevoel. Ga op zoek naar wat jouw creatieve flow in beweging zet en geniet van die ervaring!

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Journalist en tekstschrijver Corry Daalhof beschrijft hoe ze inspiratie krijgt in een omgeving waar alles anders is dan thuis. Geldt dat voor jou ook?

Geplaatst in schrijfcoaching en getagd met .