En dan nu het goede nieuws

Alledaagse verhalen over alledaagse helden en kleine grote acties. Zo luidt de korte samenvatting van het onlangs verschenen ‘En dan nu het goede nieuws‘. Dat spreekt me aan, want juist in het ogenschijnlijk onbeduidende schuilt het bijzondere. 

En dan nu he goede nieuws, geschreven door Karin Sitalsing en Franka Hummels.
Alledaagse verhalen over alledaagse helden.

Zelf schreef ik talloze artikelen over gewone mensen met bijzondere verhalen. Steeds weer was ik verbaasd over hun belevenissen en hun kijk op de wereld. Wil je mijn artikelen lezen? Hier vind je een aantal voorbeelden.

Bijzondere verhalen over het goede nieuws

Journalisten Franka Hummels en Karin Sitalsing beschrijven het verhaal van de enige vrouw met een snorkelvergunning voor de Leidse grachten, van de ouders die de chauffeur die hun zoon doodreed steunen bij zíjn verdriet (lees hier een deel van het verhaal), van de jongeren die dementerende ouderen bezoeken en van de inspanningen die een veertienjarige zich getroost om eigenhandig leerlingen van de basisschool aan hogere Citoscores te helpen.

Helden en bijzondere mensen zijn overal

Terecht schrijven de twee auteurs dat ze overal zijn, de bijzondere mensen die haast achteloos en vaak tegen de stroom in een fijnere plek maken van hun straat, dorp of de wereld.

In hun dagelijkse werk komen Franka Hummels en Karin Sitalsing geregeld zulke verhalen tegen. Lang niet altijd halen die de krant, terwijl Hummels en Sitalsing er zelf wel altijd blij van worden. Daarom is het tijd om die verhalen een podium te geven, vinden ze.

Verrassende verhalen over drijfveren

Wat drijft deze gedreven Nederlanders? Hoe kwamen ze op hun uitzonderlijke idee? In ‘En dan nu het goede nieuws’ zijn twaalf verrassende verhalen verzameld om de lezer te verblijden. 

Over Franka Hummels en Karin Sitalsing

Franka Hummels (1978) is freelance journalist. Na een studie geschiedenis en een postdoctorale opleiding journalistiek vertrok ze naar Londen waar ze correspondent was voor het Algemeen Dagblad. Ze werkt nu voor verschillende tijschriften en Radio 1. Hummels komt al tien jaar met grote regelmaat in Wit-Rusland, waar ze onder andere een documentaire maakte over jongerenbewegingen en oppositie.

Karin Sitalsing (1976) is journalist en noemt zichzelf noorderling. “Ik schrijf, en woon in het Noorden. Wat het ene met het andere te maken heeft? Alles. Als correspondent voor het dagblad Trouw in Groningen, Friesland en Drenthe heb ik een flink netwerk in het Noorden. Ik heb andere contacten, andere verhalen dan mijn collega’s in de Randstad. En ja hoor, ik steek heus wel eens de grens bij Overijssel over. Maar mijn focus ligt boven de rivieren”, schrijft ze op haar website.

Boek bestellen

‘En dan nu het goede nieuws’ bestellen? Klik hier.

Geplaatst in boekentip en getagd met .