Presentatie ‘Tobben met tekst en taal’

Interactieve presentatie over tekst en taal van Cees van Dijk
Komische en tragische voorbeelden en de gevolgen van onjuist taalgebruik en kromme teksten. Tijdens mijn presentatie komen ze uitgebreid aan bod.

Kun je over tekst en taal een inspirerende interactieve presentatie houden? Ja. Taal is een veelzijdig instrument om een boodschap over te brengen. Emotie vatten in zinnen, een zakelijk betoog presenteren zonder dat er misverstanden ontstaan, schilderen met woorden. Het kan allemaal. Maar het kan ook ontzettend misgaan.

‘Tobben met tekst en taal’

Daarover gaat mijn presentatie ‘Tobben met tekst en taal’. In ongeveer twee uur geef ik je tal van komische en tragische voorbeelden. Ik laat ik je de gevolgen zien van onjuist taalgebruik en kromme teksten. En ik geef je adviezen over de manier waarop je tekst en taal kunt inzetten om je doel te bereiken.

Humoristisch, leerzaam en dynamisch

Zoek je een interessante aanvulling op het programma van je jaarvergadering, wil je een zakelijke bijeenkomst op een aantrekkelijke wijze verlevendigen of moet de personeelsmiddag een educatief karakter krijgen? Ik beloof je een humoristische, leerzame en dynamische bijeenkomst waarin de veelzijdige facetten van de Nederlandse taal aan bod komen.

Wat komt er aan bod?

Tijdens mijn presentatie ga ik nader in op het niet te stuiten gebruik van vaagtaal. Ook geef ik voorbeelden van sjoemeltaal en managerstaal. Degenen die veel woorden nodig hebben om niets te zeggen, zullen  het schaamrood op de kaken krijgen als ik ten strijde trek tegen het ongebreidelde gebruik van Engelse woorden en begrippen.

Tijd voor actie

Blijven de toehoorders passief op hun stoel zitten? Nee, want ik verzorg geen solo-optreden. Iedereen doet mee en dat zorgt soms voor hilarische situaties.

Maatwerk als uitdaging

Naast mijn vaste programma kan ik ook een presentatie op maat maken. Heb je specifieke onderwerpen die ik aan de orde moet stellen? Maatwerk zie ik als een uitdaging.

Ja, dat lijkt me interessant

Heb ik je belangstelling gewekt? Stuur me een bericht en ik neem binnen 24 uur contact met je op om de details te bespreken (contact met Cees).

Vanwege de coronacrisis organiseer ik tot nader bericht geen presentaties of workshops.