Meisje van me

Tom is eigenaar van de Mindset Academy, een succesvol coachingsbedrijf dat zijn cliënten leert om het verleden los te laten en te focussen op de toekomst.

Meisje van me is de nieuwste thriller van Ilse Ruiters.
Meisje van me is de nieuwste thriller van Ilse Ruiters.

Zijn vrouw Amber is een van zijn coaches en geeft zijn succes een gezicht. Het leven lacht hun toe, maar privé hebben ze het niet zo makkelijk: Amber heeft geen baarmoeder en daardoor kunnen ze geen kinderen krijgen. Ze vragen Kirsten, een van de studenten aan de Mindset Academy, om hun draagmoeder te zijn. Zij zegt ja en lijkt volledig achter haar beslissing te staan.

Amber en Tom zijn bij de bevalling in het ziekenhuis en zijn dolblij als dochter Emma is geboren. Maar wanneer Amber en Tom hun meisje de volgende ochtend willen ophalen, blijken Kirsten en Emma verdwenen. Waar is Emma? Wat is er gebeurd? Is dit Kirstens eigen keuze of zit het verleden hun toch op de hielen?

Over Ils Ruijters

Meisje van me is de spannende nieuwe thriller van prijswinnend auteur Ilse Ruijters (24 juni 1979). Zij studeerde communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam, met als specialisatie media entertainment. Haar keuzevakken vulde ze in bij de faculteit Nederlands.

In 2008 won ze de IVIO Andries Greinerprijs, een aanmoedigingsprijs voor Flevolands schrijftalent. Dat betekende een boost voor haar schrijfcarrière. Ze zegde haar baan in loondienst op, kocht van het prijzengeld een nieuwe laptop en ging als freelance publicist aan de slag.

Met haar debuut, De onderkant van sneeuw, won Ilse de Hebban Thriller Debuutprijs 2015. Haar tweede boek, Later als ik dood ben, won de Hebban Thriller Award 2017 en stond op de shortlist van de Gouden Strop 2017. In haar psychologische thrillers staat het thema ‘dader – slachtoffer’ centraal.

Behalve boeken schrijft Ilse Ruijters columns, werkt ze als freelance tekstschrijfster en geeft ze schrijftrainingen.

Geplaatst in boekentip.

Wat is jouw mening?