Schrijf in Griekenland een uniek reisverhaal

Schrijven en zeilen in Griekenland
Aan boord van een gulet kun je ontspannen schrijven.

Aan boord van een authentieke gulet zeil je langs de Griekse kusten en schrijf je samen met de andere opvarenden een uniek reisverhaal.

Toen ik een paar jaar geleden de kans kreeg om met een authentieke gulet een weekje langs de Turkse en Griekse kusten te zeilen, greep ik die met beide handen aan. Ik toog naar Bodrum om in te schepen op een authentiek zeilschip. Direct werd ik overweldigd door het warme welkom van de kapitein en de bemanning.

Pen en notitieboekje

Het schip, de mensen, de kleuren, de geuren. Zodra we voor anker lagen, ging ik schrijven. Om vervolgens weer tal van indrukken op te doen als we de wal op gingen. Mijn pen en notitieboekje weken geen moment van mijn zijde. Wat deed ik een inspiratie op voor mijn reisverhalen. Tijdens die reis ontstond het idee voor om schrijfworkshops aan boord te geven. Dit voorjaar is het zover.

Met een klein groepje enthousiaste schrijvers gaan we dagelijks aan de slag met tekst en taal. We doen oefeningen, beoordelen elkaars teksten en gaan schrijven en schrappen. Soms in groepsverband, soms individueel. Ook is er gelegenheid om in alle rust aan eigen teksten te werken.

Schrijven en zeilen in Griekenland
Schrijven, zeilen en heerlijk eten.

Herinneringen vastleggen

Gebruik je zintuigen, schrijf op wat je ziet, voelt, proeft, hoort en ruikt. Daardoor beleef je alles intensiever en je houdt daardoor je herinneringen vast. Aan het einde van de zeilende schrijfvakantie stap je van boord met een koffer vol instrumenten om beter, gemakkelijker en met nog meer plezier te schrijven.

Dat is niet alles. De schrijvende zeiltocht met een gulet langs de Griekse kusten biedt zoveel inspiratie. Daar gaan we dus iets mee doen. Iedere deelnemer schrijf zijn of haar eigen verhaal, we wisselen ideeën uit, we doen suggesties en voordat we de koffers pakken ligt er een uniek reisverhaal op tafel.

  • Datum 2019 nog niet bekend
  • Prijs: 1375 euro
  • Details: klik hier
  • Direct boeken? Dat kan op de website van SWS Sailing.

Heb je vragen over de zeilende schrijfreis? Stuur me een berichtje en ik probeer binnen 24 uur te reageren (contact met Cees).

Geplaatst in schrijfnieuws en getagd met .