Schrijfworkshop ‘Pakkende teksten’

Vind je het leuk om te schrijven, maar loop je soms vast? Is de inspiratie er wel, maar komt er geen letter op papier? Of laat je creativiteit je soms in de steek? Maak dan kennis met de inspirerende schrijfworkshop ‘Zo schrijf je pakkende teksten’ en zet met mij de puntjes op de ‘i’. Spreekt het programma je aan en wil je verder, volg dan één van mijn themaworkshops.

Schrijfworkshop Creatief met tekst en taal
Leer bondige teksten schrijven die uitnodigen om te worden gelezen.

Bondige teksten die worden gelezen

Tijdens het kennismakingsprogramma leer je in een aantal interactieve sessies hoe je bondige teksten kunt schrijven die uitnodigen om te worden gelezen. Na de korte schrijfcursus bevat je gereedschapskist tal van schrijftips. Daarmee wordt het schrijven gemakkelijk, leuker en beter.

Veelzijdig programma

Na een korte introductie en uitleg van het programma ga je direct aan het werk en begin je met de eerste oefening: een kort interview. Daardoor leer je de andere deelnemers beter kennen en ontstaan de eerste geschriften die we later in de schrijfworkshop verder uitwerken.

Inspiratie, synoniemen en een quiz

Vervolgens doe je tijdens de schrijftraining een aantal inspiratie-oefeningen. Dynamisch – en een beetje competitief – onderdeel van de schrijftraining is onder andere het bedenken van synoniemen. Daarnaast leer je hoe je een tekst kunt samenvatten en wat de functie is van koppen en tussenkoppen.

Schrijfworkshop 'Zo schrijf je pakkende teksten'.
Haal jij het beste uit je teksten? Twijfel je? Kom naar mijn schrijfworkshop ‘Zo schrijf je pakkende teksten’.

Foto’s, bijschriften en uitsmijters

Heb je fraaie foto’s gemaakt, maar twijfel je over de bijschriften? Tijdens de workshop doen we oefeningen die je leren sterke en aansprekende teksten bij afbeeldingen te schrijven. We sluiten de interactieve schrijfinstructie af met een uitsmijter waarbij je in enkele zinnen samenvat hoe je de bijeenkomst hebt beleefd.

‘Zo schrijf je pakkende teksten’ is een aanrader als

  • je schrijven leuk vindt en daar nog meer plezier aan wilt beleven
  • je korter, bondiger en krachtiger wilt schrijven
  • je twijfelt of je het beste uit je teksten haalt
  • je scherper en gemakkelijker wilt formuleren
  • je beter wilt leren schrijven tijdens een inspirerende workshop

Kosten van de schrijfworkshop

Deelname aan deze schrijfworkshop kost € 47,50 euro per persoon (minimaal zes en maximaal tien deelnemers). Wil je persoonlijke schrijftips, advies over je teksten of begeleiding van je schrijfactiviteiten? Na afloop van de workshop maak ik daar graag afspraken over.

Bij de prijs inbegrepen

Bij de prijs van € 47,50 zijn koffie, thee en water inbegrepen net als het het cursusmateriaal. Na afloop van de workshop kun je thuis een schrijfopdracht maken. Die redigeer ik voor je en je krijgt ‘feedback’.

Wie geeft de workshop?

Als onafhankelijk content specialist adviseer ik (inter)nationale ondernemingen. Daarnaast organiseer ik schrijfvakanties- en workshops en begeleid ik beginnende en gevorderde auteurs. Ook ben beschikbaar voor persoonlijk advies. Graag maak een afspraak om samen kritisch naar je teksten te kijken. Wil je iets van mij lezen? Kijk dan op mijn blog waar ik schrijf over tekst en taal. 

Waar en wanneer organiseer ik de workshop?

In 2019 staat er verschillende workshops op het programma:

  • Data: (volgt)
  • Plaats: Almere (exacte locatie volgt bij inschrijving)
  • Prijs: € 47,50 (inclusief, water, thee en koffie)
  • Minimum aantal deelnemers: zes (maximaal tien)

De workshops beginnen om 13.30 uur en eindigen om 16.30 uur.

Inschrijven of meer informatie

Wil je deelnemen aan deze workshop? Heb je vragen? Stuur me een berichtje en ik probeer binnen 24 uur te antwoorden (contact met Cees).

Geplaatst in schrijfworkshops en getagd met .