Taal voor de leuk

In De Wereld Draait Door noemde Mathijs van Nieuwkerk ‘Taal voor de leuk‘ een nieuw,  meesterlijk taalboek van Paulien Cornelisse. Hij kreeg bijval van Taalvoutjes dat spreekt over ‘Een prachtige taalode aan deze tijd’.

Binnen een maand zijn er 35.000 exemplaren van Taal voor de leuk van Paulien Cornelisse verkocht.
Paulien Cornelisse neemt opnieuw de taal op de hak.

Taalvernieuwingen en miscommunicatie

Paulien Cornelisse is liefhebber van de Nederlandse taal. ‘Je ergeren? Dat doe je maar in je vrije tijd’, zegt ze, om vervolgens als een detective op zoek te gaan naar taalvernieuwingen, miscommunicaties en bizarre gesprekswendingen. In Taal voor de leuk, haar derde taalboek, deelt ze haar nieuwste fascinaties. 

Taal onde de loep

Waarom zegt de conducteur in de trein: “UhLelystad”, in plaats van gewoon “Lelystad”? Kun je beter “ARG” whatsappen of “ARGH”? Wat zijn dwangclichés? Wat wordt bedoeld met auto-irritaties? En wat is woordaanelkaarplakkisme? Scherp, onderzoekend en met een vrolijk relativeringsvermogen neemt de auteur de Nederlandse taal onder de loep

Over Paulien Cornelisse

Paulien Cornelisse is schrijver, cabaretier en columnist. Met haar voorstellingen staat in theaters in Nederland en België. Ook is ze regelmatig op televisie te zien, onder andere bij De Wereld Draait Door. Daarnaast heeft ze een column op de voorpagina van de Volkskrant. Ze is medeoprichter van het verhalenplatform Echt Gebeurd.

Eerder schreef ze  ‘Taal is zeg maar echt mijn ding‘ en ‘En dan nog iets‘, waarvan samen een miljoen exemplaren werden verkocht. Met ‘De verwarde cavia‘, dat ze in eigen beheer uitgaf en ook als luisterboek een succes werd, sleepte ze een nominatie voor de NS Publieksprijs in de wacht. Paulien toert op dit moment met haar vierde cabaretvoorstelling ‘Om mij moverende redenen’ door het land. 

Geplaatst in boekentip en getagd met .