Tekstschrijven en redigeren

Internet heeft de manier waarop we communiceren ingrijpend veranderd. Dat heeft ook onze schrijfcultuur niet onberoerd gelaten. Op blogs, interactieve websites en social media kunnen we razendsnel delen wat ons bezighoudt of in ons opkomt. We kunnen teksten publiceren zonder tussenkomst van een redacteur of uitgever. Helaas gaat dat vaak ten koste van de kwaliteit.

Fouten schaden het vertrouwen

Cees van Dijk, tekstschrijver in Almere, schrijft en redigeert teksten.
Begrijpt de lezer de essentie van de tekst?

Onzorgvuldige formulering leidt tot misverstanden en misschien wel tot irritatie. Of de tekst wordt helemaal niet gelezen omdat de lezer niet geboeid raakt of niet begrijpt waar de schrijver het over heeft. Tel daarbij op, dat fouten in de tekst het vertrouwen in de organisatie beschadigen.

Cees van Dijk, een professionele redacteur die een tekst schrijf die staat als een huis.
Een professionele redacteur zorgt voor een tekst die staat als een huis.

Schriftelijk communicatie is nog steeds het belangrijkste instrument om in contact te komen met de doelgroep van het bedrijf of de instelling. Schrijven is een vak en een professionele redacteur zorgt voor een krachtige, duidelijke, bondige en prettig leesbare tekst die staat als een huis.

Schrijven, schrappen en schaven

Ik zorg voor een degelijke, professionele tekst en let daarbij op:

  • afstemming van de tekst op de doelgroep
  • taal-, spel- en stijlfouten
  • logica in de structuur
  • consistente stijl en lay-out
  • leesbaar en begrijpelijk

Herschrijven, corrigeren en redigeren

Ligt er al een concepttekst op tafel dan werp ik daar een kritische blik op. Ik herschrijf de tekst en beveel verbeteringen aan. Ook geef ik advies over de structuur en de toon van de tekst. Als extra service schrijf ik samenvattingen van rapporten, brochures en boeken.

Voorbeelden op mijn blog

Benieuwd naar voorbeelden van mijn teksten? Blader eens door mijn blogberichten en mijn andere publicaties (reisimpressies, boekbesprekingen en artikelen voor kranten en tijdschriften). Ook stuur ik je graag een aantel teksten die ik heb gepubliceerd. Interesse? Laat het me weten en stuur me een berichtje (contact met Cees).