Wandelen in Arhem

Arnhem, niet direct een stad die boven aan mijn lijstje staat van steden die ik nog eens wil bezoeken. Niet terecht, blijkt als ik de onlangs verschenen wandelgids oude ogen krijg. Er is van alles te beleven. Aan bezienswaardigheden geen gebrek.

Wandelgids Arnhem
Wandelen in Arnhem met deze gids in de hand.

Wandel met routemaker Rob Wolfs en ras-Arnhemmer Bart van der Mark en hun gids ‘Wandelen buiten de binnenstad van Arnhem’ door de Gelderse hoofdstad en blijf je verbazen over de variatie die Arnhem buiten haar binnenstad biedt: beklim de Geitenbult, wandel door de parken, eet een frietje bij de Saks, rijd in een trolleybus, ontdek de nieuwste wijk en ervaar de historie van deze prachtige stad in de oksel van de Rijn en de IJssel. Auteurs Bart van der Mark en Rob Wolfs laten de wandelaars de vele bijzondere wijken van Arnhem zien.

Negen thematische wandelingen

De auteurs rijgen tal van wat zij noemen ‘kijkpunten’ aaneen tot negen thematische wandelingen, variërend van 8 tot 16 kilometer. Uitgangspunt is steeds een gemakkelijk bereikbaar start- en eindpunt met liefst een aantrekkelijk uitspanning voor koffie bij de start en een biertje aan het eind.

Ontdekkingsreis door Arnhem

Een duidelijke routebeschrijving, een routekaartje en gedetailleerde informatie over alles wat je onderweg tegenkomt maken deze gids tot een feest van herkenning voor de Arnhemmer en een heuse ontdekkingstocht voor degenen die er nieuw zijn.

De wandelgids (ISBN: 978-90-78641-70-4) is voor € 14,95 te koop bij boekhandels in Arnhem en op de website van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig www.gegarandeerdonregelmatig.nl

Geplaatst in boekentip en getagd met .