Weg met de innerlijke saboteur

Vage en chronische klachten. In haar praktijk voor energetische geneeswijzen komt Anne Marie Mojet ze vaak tegen. “Mijn behandelingen begin ik met een uitvoerig gesprek, waarna ik probeer de blokkades die zich in het lichaam hebben gevormd te achterhalen. Als duidelijk is waar de bron van de klachten ligt, kunnen we met de behandeling ervan beginnen”, stelt ze.

Anne Marie Mojet heeft in Barneveld een praktijk voor psycho-kinesiologie.
Anne Marie Mojet begint haar behandelingen altijd met een uitvoerig gesprek (foto Cees van Dijk).

In haar praktijkruimte in het centrum van Barneveld behandelt ze volwassenen en kinderen. Met behulp van de psycho-kinesiologie (armspiertestmethode) richt zij zich onder andere op het opsporen en behandelen van onverwerkte emoties of conflicten die zijn opgeslagen in het onbewuste. “Nadat ik de cliënt daar bewust van heb gemaakt tracht ik die blokkades op te heffen zodat hij of zij zich lichamelijk en geestelijk weer vitaler kan voelen.”

Steeds vaker ontmoet zij kinderen in haar praktijk. “Die staan voortdurend onder druk, krijgen de hele dag door allerlei impulsen en komen nauwelijks aan zichzelf toe. Ook hun ouders hebben vaak een drukke baan en moeten hun aandacht verdelen tussen werk en privé.”

Wachtlijsten in de GGZ

“Kinderen behandel ik op een speelse manier. Dat werkt, want zij reageren vaak onbevangen en voelen zich hier direct op hun gemak. Natuurlijk ben ik gebonden aan protocollen van zorgverzekeraars, maar ik aarzel niet om van de gebaande paden af te wijken”, vervolgt ze. „In de GGZ groeien de wachtlijsten. Bij mij kunnen mensen direct terecht en soms hebben ze aan enkele behandelingen voldoende.”

Bij haar behandelingen gaat Anne Marie uit van hetgeen zich in het onbewuste heeft genesteld. Daar gebeurt volgens veel zonder dat we ons dat realiseren. Daarom gaat ze vaak terug naar gebeurtenissen in het verleden. Als voorbeeld noemt ze rouwverwerking. “Ondervindt iemand nu ernstige problemen vanwege het verlies van een dierbare, dan kan een nare, onverwerkte ervaring uit een ver verleden daaraan ten grondslag liggen.”

Behandelen van organen die met bepaalde emoties zijn verbonden en deblokkeren van gestagneerde energiestromen door klopacupressuur zijn enkele mogelijkheden die Anne Marie gebruikt om mensen weer op weg te helpen. Zelf spreekt zij over een ‚innerlijke saboteur’ die het genezingsproces tegenhoudt. “Die probeer ik te achterhalen en weg te nemen. Denk daarbij aan het deblokkeren van vastgelopen processen op het gebied van gezondheid, relaties en zingeving.”

Informatie: www.ammojet.nl

Geplaatst in advertorial, publicaties en getagd met .