Workshop ‘Zo schrijf je een reisverhaal’

Ben je net terug van een reis naar een exotische bestemming of sta je op het punt om op vakantie te gaan, heb je plannen voor een avontuurlijke reis of ga je een weekendje weg in eigen land? Geef je vakantie, reis of uitstapje een extra dimensie door er een boeiend blog, reisverhaal of -verslag over te schrijven.

Schrijfworkshop 'Zo schrijf je een reisverhaal'
Welk verhaal gaat er schuil achter deze ruïne?

Nieuwsgierigheid prikkelen

Hoe je dat kunt doen, leer je tijdens mijn workshop ‘Zo schrijf je een reisverhaal’. Niet alleen leg je de basis voor een reisverhaal waar je zelf volop plezier aan beleeft, ook leer je schrijven om gelezen te worden. Met verschillende oefeningen ontdek je hoe je de nieuwsgierigheid van de lezer prikkelt.

Gebruik je zintuigen

Als je reist zijn je ervaringen intens. Voortdurend doe je nieuwe indrukken op. Je bevindt je onder andere omstandigheden in een onbekende omgeving. Dat zet je zintuigen op scherp. Ik leer je hoe je  beschrijft wat je voelt, ziet, hoort, ruikt of proeft. Daardoor beleef je de vakantie of je reis opnieuw en trek je de lezer in je verhaal.

Valencia, inspiratiebron voor een boeiend reisverhaal
Valencia, inspiratiebron voor een boeiend reisverhaal.

Spannend, grappig en verrassend

Bijzondere ontmoetingen maken je reisverhaal levendig, maar het is soms lastig om een boeiend gesprek in een paar zinnen treffend samen te vatten. Daarom besteden we tijdens de schrijfworkshop volop aandacht aan dit aspect en aan de facetten die je reisverhaal bijzonder maken. Ook doen we oefeningen om je schrijfvaardigheden te verbeteren en leer je hoe je de de lezer meesleept in de spannende, grappige en verrassende momenten van je reis.

Zo vind je een originele invalshoek

Reisverslag schrijven, da leer je tijdens de schrijfworkshop 'Zo schrijf je een boeiend reisverhaal'
Ronda in het zuiden van Spanje levert voldoende stof op voor een veelzijdig reisverslag.

Vind je het lastig om een originele invalshoek voor je verhaal te vinden? Tijdens de workshop ‘Zo schrijf je een reisverhaal’  ontdek je hoe je dat aanpakt. Ook leer je hoe je een sterk, spannend of ontroerend, maar altijd persoonlijk verhaal schrijft.

Programma van de workshop

We beginnen de dag met een oefening waarmee we de andere deelnemers leren kennen en als het ijs gebroken is, gaan we direct aan de slag met de eerste stappen van een reisverhaal. Verder komen aan bod:

 • de voorbereiding van je reisverhaal
 • zo houd je het kort en krachtig
 • heb oog voor detail
 • clichés moet je vermijden
 • gebruik je zintuigen
 • beschrijf verschillen en tegenstellingen
 • foto’s, illustraties en bijschriften

Aan het einde van de dag kun je een raamwerk voor je reisverhaal in je tas stoppen. Ook beschik je over gereedschappen om boeiender, spannender en vooral met meer plezier te schrijven.

Voorbeelden, tips en reactie

Met voorbeelden en handige tips maak je als afsluiting van de workshop een kort verhaal van een bijzondere ervaring tijdens je laatste reis of vakantie. Na de workshop ga je zelf aan de slag en krijg je een uitgebreide reactie op een fragment van jouw reisverhaal (maximaal 500 woorden).

Feiten en cijfers

 • Datum: volgt
 • Plaats: Almere
 • Tijd: 13.30 – 17.00 uur
 • Prijs: 47,50 euro (inclusief koffie, thee en water)
 • Minimaal zes en maximaal tien deelnemers

Magazine, blog of boek

Maak van je reisverhaal je eigen reismagazine.
Leg je herinneringen aan die onvergetelijke reis vast in een boek of magazine.

Heb je plannen voor een boek, (eenmalig) magazine of blog dan is er tijdens de workshop voldoende gelegenheid om de mogelijkheden te bespreken. Op mijn pagina ‘Reisimpressies‘ vind je enkele voorbeelden van de reisblogs die ik heb geschreven (mijn zeilverhalen staan op www.nomas.nl).

Aanmelden en informatie

Aanmelden (na aanmelding ontvang je de details over de locatie) of meer informatie? Stuur me een bericht en ik reageer binnen 24 uur (contact met Cees).

Geplaatst in schrijfworkshops en getagd met .