Inspirerende schrijfworkshops

Vind je leuk om te schrijven, maar loop je soms vast? Is de inspiratie er wel, maar komt er geen letter op papier? Of laat je creativiteit je af en toe in de steek? Volg dan de inspirerende schrijfworkshop ‘Creatief met tekst en taal’ en zet met mij de puntjes op de ‘i’.

Als je creativiteit je in de steek laat

In een aantal interactieve sessies leer je hoe je bondige teksten kunt schrijven die uitnodigen om te worden gelezen. Na de workshop bevat je gereedschapskist tal van schrijftips. Daarmee wordt het schrijven gemakkelijk, leuker en beter.

Veelzijdig programma

Na een korte introductie en uitleg van het programma ga je direct aan de slag en begin je met de eerste oefening: een kort interview. Daardoor leer je de andere deelnemers beter kennen en ontstaan de eerste geschriften die we later tijdens de workshop verder uitwerken.

Inspiratie en synoniemen

Vervolgens doe je een aantal inspiratie-oefeningen. Dynamisch – en een beetje competitief – onderdeel van de bijeenkomst is onder andere het bedenken van synoniemen. Daarnaast leer je hoe je een tekst kunt samenvatten en wat de functie is van koppen en tussenkoppen.

Bijschriften en uitsmijter

Heb je fraaie foto’s gemaakt, maar twijfel je over de bijschriften? Tijdens de workshop doen we oefeningen die je leren sterke en aansprekende teksten bij afbeeldingen te schrijven. We sluiten de interactieve workshop af met een uitsmijter waarbij je in enkele zinnen samenvat hoe je de bijeenkomst hebt beleefd.

Feiten en cijfers

  • Duur: circa drie uur
  • Data: volgen binnenkort
  • Plaats: Almere (exacte locatie volgt bij inschrijving)
  • Prijs: € 47,50 (inclusief, water, thee en koffie).

Meer weten over deze schrijfworkshop?

Wil je meer weten over het programma van deze korte schrijfcursus? Stuur me een berichtje (contact met Cees).

Vanwege de coronacrisis organiseer ik tot nader bericht geen schrijfworkshops.