Zeilen en schrijfworkshops in Griekenland

Is schrijven je passie? Zoek je tijd en ruimte om je creativiteit de vrije loop te laten? Wil je interessante workshops combineren met een heerlijke schrijfvakantie? Stap dan boord van een gulet, een traditioneel Turks zeilschip dat van alle gemakken is voorzien. Een prachtige plek om een serie inspirerende schrijfworkshops te volgen. Samen werken we aan een bijzonder reisboek.

Schrijfworkshops en zeilen in Griekenland
Zeilen en schrijfworkshops in Griekenland.

Voor beginnende en gevorderde schrijvers

Ons programma is interessant voor beginnende en gevorderde schrijvers. Er is niet alleen aandacht voor de technische aspecten van het schrijven. Ook leer je hoe je rust kunt vinden om je creativiteit te stimuleren, krijg je tal van ‘inspiratiemomenten’ en beleef je vooral een heerlijke zeilvakantie met een smakelijk educatief schrijverssausje.

Schrijfworkshops en inspiratietrips

Natuurlijk trekken we eropuit om de prachtige eilanden, pittoreske dorpjes en verstilde baaien te verkennen. Onze inspiratietrips vormen een wezenlijk onderdeel van de schrijfweek. En dit alles combineer je met een onvergetelijke zeilende vakantie rond de Griekse eilanden.

Werken aan eigen teksten

Met een klein groepje enthousiaste schrijvers gaan we creatief aan de slag met tekst en taal. Aan boord en op de wal doen we doen tal van oefeningen, beoordelen we elkaars teksten en gaan vooral volop schrijven, schrappen en fotograferen. Soms in groepsverband, soms individueel. Natuurlijk is er ook gelegenheid om in alle rust aan eigen teksten te werken.

Resultaat: een uniek reisverhaal

Afsluiten met een concreet product. Dat geeft een extra dimensie aan je reis. Je beleeft alles intensiever en je houdt je herinneringen beter vast. Gebruik je zintuigen, schrijf op wat je ziet, voelt, proeft, hoort en ruikt. Aan het einde van de zeilweek stap je van boord met een koffer vol instrumenten om beter, gemakkelijker en met meer plezier te schrijven.

Boek als dierbare herinnering

Schrijfwokshop reisverhaal schrijven in Griekenland
Maak een boek van je reiservaringen.

Maar dat is niet alles. Een schrijvende zeiltocht met een gulet langs de Griekse kusten biedt zoveel inspiratie. Daar gaan we dus iets mee doen. Iedere deelnemer schrijf zijn of haar eigen verhaal, we wisselen ideeën uit, we doen suggesties en voordat we de koffers pakken ligt er een uniek reisverhaal op tafel. Daar maken we een bijzonder boek van. Tijdens de ‘terugkomdag’ in Nederland laten we onze belevenissen nog een keer uitgebreid de revue passeren en krijg je het reisboek dat je samen met de andere deelnemers hebt gemaakt.

Geheel verzorgde schrijfvakantie

De zeilende schrijfweek wordt gehouden in het voorjaar van 2018. Een volledig verzorgde schrijfvakantie (inclusief vliegtickets en transfers) op een authentieke Turkse gulet kost circa 1375 euro (prijs onder voorbehoud). Voor deze bijzondere schrijfvakantie is een minimum aantal van acht deelnemers nodig.

Boekingen en reserveringen

Onze partner SWS Sailing verzorgt de boekingen en reserveringen. SWS Sailing regelt de tickets en alles wat er verder nodig is om je een onbezorgde schrijfvakantie rond de Griekse eilanden te bezorgen.

Meer weten?

Wil je meer weten over de zeilende schrijfvakantie in Griekenland? Stuur me een berichtje (contact met Cees).

Geplaatst in schrijfworkshops en getagd met .